Steenlamperne er håndhuggede i Bornholmske granitter ...

- Lamperne er demco godkendte og kan specialfremstilles efter ønske !

Generel Information om Lamperne.

 

Hvordan er lampen lavet?
Lampen er hugget i den Bornholmske Blå Rønne granit, som er en af verdens hårdeste og bedste granitter. Lampehuset er lavet i galvaniseret jern, og samlet med 2 umbrackoskruer, som gør det enkelt at skifte pære. I bunden af lampen er der indsat et 30 mm. rustfrit stålrør, til nedstøbning. Rørets funktion er foruden at beskytte ledningen også at virke som et hængsel, så lampen bøjer ved påkørsel. 
 
Hvilket lys afgiver lampen?
Ved levering er lampen forsynet med en 33 W eller 55W eksteriør pære. Disse pærer giver lampen et harmonisk lys. Anskaffelsesprisen samt elforbruget, gør at det bliver et godt alternativ til lavenergipærer der giver lampen et hårdt udseende. Lampeglasset kan dog matteres, hvis man ønsker at benytte lavenergipærer.
Armaturet er Louis Poulsens staldlampe.
 
Hvordan vedligeholder man granit?
Granit er generelt vedligeholdelsesfri og hærværkssikker, granit kan afvaskes med en stiv børste og rent vand. Granit har også den egenskab, at den ældes med ynde. Dvs. den bliver smukkere og smukkere med årene.

Hvor kan man anvende lampen?
Harlekin er sammen med Columbine vores nyeste lampe, derfor er den ikke opstillet så mange steder endnu. Harlekin op er lidt japansk i sin opbygning, og bliver brugt i forbindelse med japanske haver. Harlekin ned, minder om en pullert og kan med held placeres, hvis man ønsker et maritimt look. Den kan desuden benyttes som belysning på kirkegårde, indkørsler, stibelysning, ved vejchikaner, som solitær lamper, og som havelamper. Ved at lyset kommer ud af 4 afgrænsede huller, opnår man en projektør effekt. Det giver en balance mellem lys og skygge, hvilket er med til at give lampen sin helt specielle karakter.
 
Lidt gode råd før nedgravningen!
Ved opsætning er det som regel en god ting at benytte lampens stålrør som jordspyd, derved kan man placere lampen midlertidig, og få fastsat dens endelige placering inden ledningen nedgraves. Da lampen er permanent kan vi anbefale, at der laves en støbning til hver lampe. Det nemmeste er at bruge jordtør cement og sand og kun støbe så cementen stopper ca. 2 cm fra lampens bund. Det sidste hvis man ønsker at lampen skal bøje ved en eventuel påkørsel.

 

Sidst men ikke mindst kan jeg oplyse, at lampen er fremstillet på et mindre stenhuggerværksted. Jeg har 20 års erfaring med lampen, som er blevet løbende forbedret gennem årerne. Nu har den en udformning der gør den velegnet til opsætning de steder, man ønsker en dekorativ belysning. Værkstedets størrelse gør også at lampen kan tilpasses, hvis der skulle opstå et specielt ønske.