Steens sten på TV ...

TV udsendelse om gravsten

 

I 2007 blev der optaget en lille portrætudsendelse af mig og mine sten I TV Midt-Vest, Morsø folkeblad lavede nedenstående introduktion, du kan læse artiklen, eller se udsendelsen ved at klikke på dette link.

 

http://www.tv2regionerne.dk/reg2005/player.aspx?id=399730&r=6


Steens sten på tv


Steen Jensen får sit portræt i TV Midt-Vest


AF ANDERS HOLMGAARD
ah@mf.dk


Stenhugger Steen Jensen fra Nykøbing har specialiseret sig i lave personlige og anderledes gravsten. Når Steen Jensen rejser på ferie til en anden by eller et andet land, besøger han altid kirkegåden. Her henter han inspiration til nogle af de personlige og utraditionelle gravsten, der har gjort ham kendt i store dele af landet. Nu gør TV Midt-Vest ham endnu mere kendt i en portrætudsendelse.

 

 

 

 

I hele sin barndom hadede Steen Jensen gravsten. Det var rigtig træls at have en far, som var stenhugger. En far, der lavede noget så pinligt som gravsten, og så oven i købet hedde Steen! Men ikke desto mindre endte det med, at den bare 15årige dreng rejste alene til Bornholm og gik i lære som stenhugger.

Steens mor mente, at han var alt for lille en splejs til det erhverv, og det var så stor en provokation_ at Steen var nødt til at bevise noget andet. Han blev stenhugger ned både svendebrev og medalje. Men der gik rigtig mange år, før han kom til at holde af gravstenene. Steen Jensen fra Mors har løst mange andre stenhuggeropgaver med stor fornøjelse. Han har f.eks.. leveret mange store skulpturer til torve rundt omkring i landet, men i de seneste år har glæden ved hans arbejde flyttet sig.

 

 I dag er det helt klart gravstenene, der betyder mest for ham. Og allerhelst gravsten, der er personlige og fortæller noget om den afdøde. Det er nu blevet hans varemærke, og i dag leverer Steen Jensen gravsten til kirkegårde mange steder i landet. Steen Jensen er i det hele taget en mand, som gør sig mange tanker om både livet og døden, fortæller journalist Vibeke Nipper, som står bag udsendelsen.


Mød den filosofiske stenhugger fra Mors på TV/ MIDT-VEST torsdag den 13• december k1.19.30.